کریپتوکارنسی ها ارزهای دیجیتالی هستند که از رمزنگاری برای ایمن سازی و تایید تراکنش ها در یک شبکه استفاده می کنند.
آشنایی با ارزهای دیجیتالی
ارزهای دیجیتال گامی نو در بازار اقتصاد و مبادلات در جامعه بشری می باشد. در تعریف ارز دیجیتال می توان گفت که ارزهای دیجیتال که به آن ها پول دیجیتال یا ارز الکترونیک نیز می گویند نوعی ارز می باشد که فقط به صورت دیجیتال یا الکترونیکی در دسترس است.
ارزهای دیجیتالی می تواند به صورت متمرکز، با نقطه کنترل مرکزی عرضه پول و یا غیرمتمرکز باشد که توسط شبکه ای از کاربران تأیید می شود که ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز شامل ارزهای دیجیتال و توکن هایی هستند که به صورت آنلاین و بدون مکانیسم های امنیتی مالی منتشر می شوند.
ارزهای دیجیتال بر خلاف ارزهای فیزیکی مانند اسکناس، ویژگی فیزیکی نداشته و فقط به صورت دیجیتال در دسترس هستند و تراکنش های مربوط به آنها با استفاده از رایانه یا کیف پول الکترونیکی متصل به اینترنت یا شبکه های تعیین شده صورت می گیرد.
انواع ارز دیجیتال
به طور کلی می توان ارزهای دیجیتال را در سه نوع ارز مختلف دسته بندی کرد:
ارزهای رمزنگاری شده
کریپتوکارنسی ها ارزهای دیجیتالی هستند که از رمزنگاری برای ایمن سازی و تایید تراکنش ها در یک شبکه استفاده می کنند. همچنین از رمزنگاری برای مدیریت و کنترل ایجاد چنین ارزهایی استفاده می شود. بیت کوین و اتریوم نمونه هایی از این نوع ارزهای دیجیتال هستند.
ارزهای مجازی
ارزهای مجازی، ارزهای دیجیتال غیرقانونی هستند که توسط توسعه دهندگان یا یک سازمان موسس متشکل از سهامداران مختلف درگیر در فرآیند کنترل می شوند. ارزهای مجازی را نیز می توان به صورت الگوریتمی توسط یک پروتکل شبکه تعریف شده کنترل نمود.
ارزهای دیجیتال بانک مرکزی
ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) ارزهای دیجیتالی تنظیم شده ای هستند که توسط بانک مرکزی یک کشور صادر شده و می تواند مکمل یا جایگزینی برای ارز سنتی فیات باشد. CBDC صرفا به شکل دیجیتالی وجود دارد.
نمونه هایی از ارزهای دیجیتال معروف
در دنیای دیجیتال امروزی، هزاران ارز دیجیتال وجود دارد که برخی از شناخته شده ترین آنها عبارتند از:
بیت کوین:
بیت کوین نخستین ارز رمزنگاری شده ای بود که در سال 2009 توسط ناکاموتو ساخته و تأسیس شد و هنوز هم رایج ترین و بزرگ ترین ارز دیجیتالی می باشد. تراکنش ها و معاملات بیت کوین پیام هایی مانند ایمیل هستند که به صورت دیجیتالی با استفاده از رمزنگاری امضا شده و برای تأیید به کل شبکه بیت کوین ارسال می شوند. لازم به ذکر است که اطلاعات تراکنش عمومی بوده و میتوان آن را در دفتر کل دیجیتال، یا همان بلاکچین، پیدا کرد.
اتریوم:
در سال 2015 اتریوم به عنوان یک پلتفرم بلاک چین با ارز دیجیتال خاص خود به نام اتر (ETH) توسعه یافت و پس از بیت کوین محبوب ترین ارز دیجیتالی می باشد. اتریوم برخلاف بیت کوین هیچ محدودیتی برای اندازه بلاک ندارد و کدهای بلاکچین آن توسط کلاینت های مختلف با سرعتی متفاوت اجرا می شود و سطح عملکرد متفاوتی را ارائه می دهند.
لایت کوین:
ارز لایت کوین بیشترین شباهت را به ارز بیت کوین دارد، اما برای توسعه نوآوری های جدید، از جمله پرداخت ها و فرآیندهایی با سرعت بیشتر برای تراکنش های بیشتر ایجاد شده است.
تتر:
این ارز یک ارز دیجیتال مبتنی بر بلاک چین بوده که قیمتی معادل با 1.00 دلار دارد و از اکتبر 2021، USDT پنجمین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار است. توکن های تتر با نماد USDT معامله می شوند.
ذخیره ارز دیجیتال
ارزهای دیجیتال را باید در کیف پول های رمزنگاری شده ذخیره کرد تا از هک یا سرقت محافظت شوند. کیف پول های رمزنگاری شده دستگاه های فیزیکی یا نرم افزارهای آنلاینی هستند که برای ذخیره کلیدهای خصوصی ارزهای دیجیتال به صورت امن مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از صرافی ها خدمات کیف پول ارائه میکنند و ذخیره سازی مستقیم از طریق پلتفرم را برای شما آسان می نمایند. یکی از صرافی های دیجیتالی معتبر در این زمینه fmaexchange.com است که کیف پول چندین ارز دیجیتال پرکاربرد را به راحتی در اختیار کاربران قرار داده و علاوه بر آن امکان معامله رمزارزها را فراهم می کند.