رئیس دانشگاه صنعتی شریف:

پیگیری قضایی سانحه هواپیمای اوکراینی خارج از وظایف دانشگاه است

پیگیری قضایی سانحه هواپیمای اوکراینی خارج از وظایف دانشگاه است

به گزارش دانلود عکس، رییس دانشگاه صنعتی شریف با اعلان اینکه دانشگاه صنعتی شریف بیشترین فارغ التحصیل حاضر در هواپیمای اوکراینی را داشت، اظهار داشت: در ارتباط با پیگیری های بعد از سانحه هواپیما، دانشگاه کوتاهی ننموده و اگر باز هم کاری از دانشگاه ساخته باشد حتما انجام می گیرد.


به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، دکتر رسول جلیلی در مراسم بزرگداشت سومین سال عروج ۱۶ دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف در سانحه هوایی هواپیمای اوکراینی که با حضور خانواده های شهدای این فاجعه، استادان و مسئولین این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: اجرای این مراسم و شنیدن سخنان خانواده های عزیزان و استادان آنها پس از دو سال کرونا بسیار مغتنم است.
وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی شریف بیشترین فارغ التحصیل حاضر در هواپیمای اوکراینی را داشت و غم ما از دیگر دانشگاه ها بزرگتر بود. در دو سال قبل به سبب شیوع ویروس کرونا مراسم بزرگداشت این عزیزان با حضور روسای دانشگاه های برتر کشور به طور مجازی برگزار شده است.
دکتر جلیلی اضافه کرد: امسال نخستین سالی است که امکان برگزاری حضوری مراسم یادبود را داشتیم. هفته آتی نیز تشکل ها، برنامه هایی برای بزرگداشت عزیزان از دست رفته تدارک دیده اند، ما مشوق آنها هستیم تا شاهد برنامه هایی در سطح دانشجویی نیز باشیم.
رییس دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد: سال قبل با هدف ابراز همدردی با تعدادی از خانواده های حاضر در تهران ملاقات کرده و با دیگر بازماندگان نیز بصورت تلفنی صحبت شد. جلسه ای نیز با حضور چند خانواده که از اصفهان به دعوت دانشگاه صنعتی شریف به تهران آمده بودند انجام شد.
دکتر جلیلی در ادامه اظهار داشت: تصویر ۱۶ شهید هواپیمای اوکراینی در ورودی ساختمان ریاست در کنار دیگر شهدای دانشگاه نصب شده است که مورد توجه میهمانان داخلی و بین المللی دانشگاه قرار می گیرد.
دکتر جلیلی در ادامه اظهار داشت: سنگ نوشته شهدای اوکراینی که در سومین سال عروج عزیزانمان رونمایی می شود به عنوان یادمان موقت در دانشگاه نصب شده تا طی فراخوانی یادمانی غنی تر طراحی و در موقعیتی مناسب در دانشگاه صنعتی شریف نصب شود.
وی ادامه داد: من به عنوان معلمی داغدار همراه شما هستم اما انتظار تعدادی از خانواده ها درباب پیگیری قضایی موضوع، خارج از وظایف دانشگاه و مدیران دانشگاه است.
دکتر جلیلی اشاره کرد: آگاهی و پیگیری مسائل دانشجویان با دانش آموختگان متفاوت است و در ارتباط با سانحه هواپیما، دانشگاه کوتاهی ننموده است. اگر باز هم کاری از دانشگاه ساخته باشد حتما انجام می گیرد. تلاش ما در دانشگاه به عنوان خانه دوم دانشجویان این است که حداکثر حس خانواده بودن را به آنان بدهیم. "دانشگاه خانه دوم دانشجو است" شعار مسئولین دانشگاه و هیئت رئیسه این بوده و برای تحقق این انتظار همیشه در حد توان تلاش نموده ایم. ما تلاش می نماییم تا یاد و خاطره این عزیزان همیشه زنده و جاوید بماند.
در ادامه، مهندس حسین کمالیان نماینده سازمان مردم نهاد (سمن) «نیک اندیشان شریف» اظهار داشت: گروهی از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف با هدف انجام کارهای خیرخواهانه و نیکوکارانه خصوصاً در حوزه آموزش با محوریت دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف تشکلی تحت عنوان سازمان مردم نهاد "نیک اندیشان شریف" تاسیس کردند که فعالیت خودرا از سال۱۳۹۹ با برنامه ریزی و مشارکت در ساخت دبیرستان دخترانه ۱۲ کلاسه شهدای دانشگاه صنعتی شریف در کهریزک شروع کرد و هم اکنون طراحی و نظارت بر اجرای پروژه های ایمن سازی مسجد دانشگاه و مشارکت مالی در آن و همین طور پشتیبانی از برنامه های مرکز مشاوره دانشگاه، از اقدامات این سازمان است.
وی همین طور اضافه کرد: با وجود این که در دو سال اخیر به سبب شیوع ویروس کرونا آنطور که شایسته است، مراسم یادبود و بزرگداشتی در شان این عزیزان برگزار نشد، به چند اقدام باارزش انجام شده در این جهت اشاره می کنم؛ اعطای بورسیه تحصیلی به شانزده تن از دانشجویان به همت بنیاد حامیان شریف، و همین طور ساخت مدرسه شریف در روستای بلنگی در ۷۵ کیلومتری چابهار استان سیستان و بلوچستان به همت دکتر دورعلی، استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه، که سال ۹۸ وعده ساخت مدرسه در یکی از نقاط محروم کشور را داده بود. پروژه ساخت این مدرسه ۹ اتاقه در مدت یک ونیم سال با بهره گیری از بهترین مصالح و با هزینه یک ونیم میلیارد تومان ساخته شد. این مدرسه با حدود ۲۰۰ دانش آموز و ۲۵ کودک پیش دبستانی در دو شیفت بامداد و بعدازظهر به پنج روستای اطراف خود سرویس می دهد.
در ادامه برنامه تعدادی از خانواده های شهدای پرواز ضمن صحبت کردن در مورد خصوصیات نخبگان شریف مطالبات خود از دانشگاه را بیان نمودند. خسرو ملک، پدر شهید مریم ملک، دانشگاه را مظهر بالندگی یک جامعه خواند و اظهار داشت: در تمام دنیا دانشگاه ها هنگام وقوع حوادث اجتماعی جزو نخستین نهادهای مدنی هستند که ندای اعتراض سر می دهند. انتظار داریم دانشگاه صنعتی شریف نیز در راه استقرار عدالت برای تحقیقی منصفانه در پی چگونگی وقوع حادثه و اصرار بر کشف حقیقت با تمام توان پیگیری های لازم را انجام دهد.
سپس پدر شهید امیر اشرفی اضافه کرد: دامنه سخن برای معرفی خاصیت های شخصیتی علمی فرهنگی عزیزان و همین طور تشریح چرایی ابعاد این فاجعه دردناک بسیار گسترده است. در این فاجعه غمبار بی نظیر تاریخ، سرمایه های عظیم انسانی و علمی را از دست دادیم. وی در ادامه، تمام ارزش نظام اسلامی را بر محور عدالت دانست و اظهار داشت: عدالت اساس کار و نیاز اصلی حیات طیبه انسانی است. عدالت از ارکان اصلی و ذاتی اسلام بشمار می رود و انتظار ظهور فرج منجی عالم بشریت نیز در امتداد برقراری عدل خواهد بود. امید داریم مسئولین مربوطه در مقابل حق و عدالت سر تعظیم فرود آوردند و برای شفاف سازی حقایق و اجرای عدالت اقدام فوری و اثربخشی انجام دهند.
بعد از آن مادر شهید محمد صالحه ضمن صحبت درباره ی فضایل اخلاقی، همت بلند و تلاش چشم گیر فرزندش و تمامی ۱۶ نخبه شهید اشاره کرد: این جوانان اهل علم و تقوا بودند خواهان آن هستم که با پرداختن به شیوه زندگی و اخلاقیات آنها الگویی برای جوانان این مرز و بوم بسازیم.





منبع:

1401/10/19
10:43:18
5.0 / 5
451
تگهای خبر: آموزش , دانشجو , دانشگاه , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
دانلود عکس