در پنجمین دوره؛

جایزه مصطفی(ص) به دانشمندان ۴ حوزه اعطا می شود

جایزه مصطفی(ص) به دانشمندان ۴ حوزه اعطا می شود

به گزارش دانلود عکس، جایزه مصطفی(ص) امسال و در پنجمین دوره در چهار حوزه علمی به آثار شاخص از برترین دانشمندان جهان اسلام اعطا می شود.



به گزارش دانلود عکس به نقل از ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی(ص)، این جایزه در دوره های قبل در سه گروه تخصصی فناوری ارتباطات و اطلاعات، علوم زیستی و پزشکی، نانو و یک حوزه عمومی؛ یعنی "کلیه زمینه های علم و فناوری" اعطا می شد.
جایزه مصطفی(ص) در پنجمین دوره در چهار گروه با عنایت به رویکرد بنیاد مصطفی(ص) در جهت تشویق و توسعه علوم و ارتقای آن، میزبان آثار دانشمندان شاخص است. گروه تخصصی "علوم پایه و مهندسی" در این دوره از جایزه مصطفی(ص) به جای حوزه "کلیه زمینه های علم و فناوری" در جایزه گنجانده شده است.
جایزه مصطفی(ص) با هدف شناسایی تلاشهای دانشمندان مسلمان در پیشرفت علم و فناوری در جهان و پس از بررسی و مطالعه ۳۰۰ جایزه علمی جهانی و بررسی استانداردهای این جوایز از اوایل دهه ۹۰ شروع به کار کرد و تابحال چهار دوره در سالهای ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ برگزار شده است. پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) هم مهر ۱۴۰۲ و همزمان با میلاد پیامبر رحمت برگزار می شود.
حوزه های برگزاری پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص)
علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ دستاوردهای علم ارتباطات و اطلاعات در دهه های اخیر چنان بر زندگی ما تاثیر گذاشته که تصور زندگی بدون آنها دیگر آسان نیست. امروز ما از هر نقطه با تمام جهان در ارتباط هستیم تا از آنچه نیاز داریم آگاهی یابیم و آنچه به دست آورده ایم را عرضه نماییم. در پرتو این علم حالا در محیطی هوشمند زندگی کرده و می توانیم با ابزارها و اشیای اطراف خود تعامل نماییم. این درک متفاوت از جهانی بدون مرز و سرشار از امکانات، مدیون تلاش ها و نوآوری های محققانی است که این فناوری ها را در مرزهای علم توسعه داده اند.
جایزه مصطفی(ص) با هدف تشویق و توسعه فعالیتهای علمی در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات به اثری تعلق می گیرد که نقش مهمی در پیشبرد این علم در جهان داشته یا نتایج آن زمینه ساز ارتباط مؤثر جهانی یا تحول مثبت در سبک زندگی انسان ها باشد.
علم و فناوری زیستی و پزشکی؛ دانش و فهم ما از ساختارهای بنیادین شکل دهنده حیات روی زمین طی نیم قرن گذشته بسیار تغییر کرده و رشته های مختلف علوم زیستی؛ همچون ژنتیک، زیست شناسی مولکولی، علوم اعصاب و نظایر آن سبب افزایش فهم ما از نحوه کارکرد سیستم های زنده شده است.
این دانش و آگاهی در حد دانسته های نظری یا محدود به جهان علم باقی نمانده و در پزشکی و فناوری های زیستی با عرضه نتایج و کاربردهای ملموس بر سلامت و آسایش انسان تاثیر فراوانی گذاشته است. جایزه مصطفی(ص) به یک اثر برتر در رشته ها و حوزه های در رابطه با علم و فناوری زیستی و پزشکی اهدا می شود که تاثیر ماندگاری در درک حیات یا بهبود کیفیت زندگی بشر بر جای نهاده باشد.
علم و فناوری نانو؛ در چند دهه اخیر محققان به مدد دانش نوظهور نانو از سد خصوصیت های رایج مواد عبور کرده و به آنها ابعاد جدیدی بخشیده اند. این قابلیت مدیون دست کاری در خصوصیات مواد در ابعاد بسیار ریز تا سطح مولکول ها و اتم های مواد و سلول های زنده است. این پیشرفت چشمگیر زمینه های جدیدی برای پژوهش های نظری و کاربردی بین رشته ای گشوده و توسعه آن می تواند به رشد شاخه های مختلف علوم در نقاط مختلف جهان بیانجامد.
جایزه مصطفی(ص) با هدف توسعه دانش و فناوری نانو و پرده برداشتن از امکانات این دانش جوان به فعالیت علمی نوآورانه و پیشگامی اعطا می شود که به دانش ما از جهان ریزمقیاس افزوده و به سود جامعه بشری باشد.
علوم پایه و مهندسی؛ محققان مسلمان بسیاری در جهان با نوآوری ها و یافته های خود به پیشرفت علم و فناوری کمک می کنند و بر بهبود کیفیت زندگی بشر تاثیر می گذارند. شناسایی این محققان و برقراری ارتباط مؤثر با آنها سبب تحکیم روابط علمی محققان مسلمان با یکدیگر و با مراکز معتبر علمی در جهان و پیشرفت بیشتر دانش در جهان خواهد شد. همینطور معرفی این دانشمندان و قدردانی از نقش آنها در پیشبرد دانش و فناوری، الگوی مناسبی برای سایر محققان جهان می سازد.

1402/04/08
11:50:24
5.0 / 5
422
تگهای خبر: آثار , سلامت , فناوری , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
دانلود عکس