استفاده از داده های سنجش از دور برای راه اندازی نیروگاه های خورشیدی

استفاده از داده های سنجش از دور برای راه اندازی نیروگاه های خورشیدی

دانلود عکس: واکاوی زمانی و مکانی آلبدوی ایران با بهره بردن از داده های سنجش از دور عنوان رساله دکتری امیدرضا کفایت مطلق است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.



به گزارش دانلود عکس به نقل از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، بررسی مشکلات جغرافیایی و کوشش برای حفظ انرژی های موجود از دغدغه های همیشگی پژوهشگران است و بنیاد ملی علم ایران هم تلاش نموده تا این دغدغه پژوهشگران را با پشتیبانی از طرح های تحقیقاتی، برطرف کند.
«واکاوی زمانی و مکانی آلبدوی ایران با بهره بردن از داده های سنجش از دور» عنوان رساله دکتری امیدرضا کفایت مطلق است که با راهنمایی محمود خسروی و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.
کفایت مطلق با مدرک دکتری تخصصی جغرافیا - آب و هواشناسی از دانشگاه سیستان و بلوچستان درباره ی علت انجام این طرح توضیح داد: ایران روی کمربند خشک جهان در منطقه جنب حاره ای قرار گرفته و دارای آب و هوایی بسیار شکننده است. رشد جمعیت و توسعه شهرها و خشکسالی های پی در پی در سالهای اخیر، تغییرات کاربری بسیاری را به جود آورده و زیان های هنگفتی را به پوشش گیاهی و پوشش برفی رسانده است.
وی افزود: گردآوری اطلاعات در مورد تغییرات پیوسته آلبدو، با روش‎ های معمولی بسیار مشکل و پر‎هزینه است و از طرف دیگر داده های ایستگاهی کامل نیستند. بنا بر این داده های دورسنجی از اهمیت خاصی برخوردارست و روش سودمندی است که دید وسیعی از منطقه ارائه می دهد.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: امروزه بحران های سیاسی، اقتصادی و مسائلی نظیر محدودیت دوام ذخایر فسیلی، نگرانی های زیست محیط زیست محیطی، افزایش جمعیت، رشد اقتصادی و ضریب مصرف، مشکلاتی هستند که فکر پژوهشگران را در یافتن راهکارهای مناسب برای حل معضلات انرژی در جهان، درگیر کرده است. همچنین، بهره برداران از منابع فسیلی دریافته اند که برداشت امروز از ذخایر فسیلی، منجر به راندمان کمتر فردا و در نهایت خالی شدن منابع در مدت زمان کم می شود.
وی در ادامه اشاره کرد: در این بین استفاده از انرژی های تجدیدپذیر یعنی استفاده از منابع انرژی مانند انرژی خورشید، انرژی باد، انرژی امواج دریا که در مقایسه با طول عمر انسان ها بصورت مداوم درحال جایگزینی است؛ از بهترین راهکارهای در دسترس انسان محسوب می شود.
کفایت مطلق افزود: دسترسی کشورهای در حال توسعه به انواع منابع انرژی های تجدیدپذیر، برای توسعه اقتصادی آنها اهمیت اساسی دارد و پژوهش های جدید نشان داده که میان میزان توسعه یک کشور و میزان مصرف انرژی آن، رابطه مستقیمی برقرار است؛ پس باتوجه به ذخایر محدود انرژی فسیلی و افزایش سطح مصرف انرژی در جهان، دیگر نمی توان به منابع موجود انرژی متکی بود و بدین سبب کشورهای پیشرفته دنیا بدنبال یافتن منابع جایگزین برای تولید انرژی الکتریکی هستند.
وی اضافه کرد: همچنین، میزان تابش انرژی خورشیدی در نقاط مختلف جهان یکسان نبوده و در کمربند خورشیدی زمین بیشترین مقدار را دارد. ایران به سبب قرار گرفتن در کمربند تابشی خورشید از پتانسیل بالایی در حوزه بهره برداری از این موهبت خدادادی برخوردارست.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: فراهم کردن زمینه بررسی تابش های کوتاه و بلند خورشیدی، ارزیابی اثرات منطقه ای فراورده های مؤثر بر میزان آلبدو و تعیین مناطق مستعد راه اندازی نیروگاه های خورشیدی همچون اهداف انجام این طرح بود. چونکه با به کارگیری نتایج این تحقیق در برنامه ریزی های محیطی می توان مدیریت ریسک را درباب نواحی رویشی اجرا کرد و برنامه ریزی مناسب برای جلوگیری از تخریب جنگلها انجام داد.
کفایت مطلق در آخر اشاره کرد: حجم داده ها در این تحقیق زیاد بود و برای دانلود داده های ماهواره ای، مشکلات زیادی داشتیم اما عاقبت ۶ مقاله از این تحقیق استخراج شد که بیش از تعداد برآورد شده بود.

1403/01/17
15:04:13
5.0 / 5
389
تگهای خبر: دانشگاه , دانلود , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
دانلود عکس