ایمپلنت نانویی روی مغز یک بیمار قرار گرفت

ایمپلنت نانویی روی مغز یک بیمار قرار گرفت

به گزارش دانلود عکس، اخیرا جراحان دانشگاه منچستر یک ایمپلنت نازک مانند نوار چسب ساخته شده از گرافن را روی قشر خارجی بیماری قرار دادند.



به گزارش دانلود عکس به نقل از مهر، این ایمپلنت که توسط شرکت اینبرین نروالکترونیکس (INBRAIN Neuroelectronics) ساخته شده در بیرونی ترین لایه مغز بیمار کاشته شد تا بعنوان رابط مغز و کامپیوتر عمل کند، دستگاهی که سیگنال های مغز را جمع آوری و رمزگشایی می کند. اینبرین نروالکترونیکس در بین چندین شرکت، همچون نرولینک ایلان ماسک، درحال توسعه رابط های مغز و کامپیوتر( BCI) است.
کارولینا آگیلار، مدیر عامل و یکی از بنیانگذاران اینبرین نروالکترونیکس می گوید: «ما می خواهیم محصولی تجاری داشته باشیم که بتواند رمزگشایی مغز و نقشه برداری از آنرا انجام دهد و در انواع اختلالات مورد استفاده قرار گیرد.»
نقشه برداری مغز روشی است که جهت کمک به جراحی مغز از آن استفاده می شود. بعنوان مثال، جراحان هنگام بیرون آوردن تومور مغزی، الکترودهایی را روی مغز قرار می دهند تا محل عملکرد حرکتی و گفتاری را در مغز تعیین کنند تا بتوانند با خیال راحت تومور را بدون تاثیر بر توانایی بیمار در حرکت یا صحبت کردن، خارج کنند.
در طی این جراحی، ایمپلنت در مدت زمان ۷۹ دقیقه نصب گردید. بیمار قبلاً تحت عمل جراحی مغز برای برداشتن تومور قرار گرفته بود و به این آزمایش رضایت داده بود. در آن زمان، محققان مشاهده نمودند که دستگاه اینبرین نروالکترونیکس قادر بود بین بافت مغز سالم و سرطانی با دقت در مقیاس میکرومتر تمایز قائل شود.
دانشگاه منچستر محل نخستین مطالعه رابط شرکت اینبرین نروالکترونیکس در انسان است که دستگاه گرافن را بر روی حداکثر ۱۰ بیمار که به علل دیگری تحت عمل جراحی مغز قرار گرفته اند، آزمایش خواهد نمود. هدف از این مطالعه که توسط پروژه پرچمدار گرافن کمیسیون اروپا تأمین می شود، نشان دادن ایمنی گرافن در تماس مستقیم با مغز انسان است.
دیوید کوپ، جراح مغز و اعصاب که این عمل را انجام داد، می گوید که دستگاه اینبرین نروالکترونیکس نسبت به یک الکترود معمولی انعطاف پذیرتر است و اجازه می دهد با سطح مغز بهتر مطابقت داشته باشد. او می گوید: «از دیدگاه جراحی، این بدان معناست که احتمالا می توانیم آنرا در مکان هایی قرار دهیم که پیش از این قرار دادن الکترود برایمان دشوار باشد. الکترودهای اصلی مورد استفاده برای نقشه برداری مغز دیسک هایی از پلاتین ایریدیوم هستند که در سیلیکون قرار گرفته اند.»
در مقابل، دستگاه اینبرین نروالکترونیکس یک صفحه شفاف است که روی سطح مغز قرار می گیرد. ضخامت آن نصف یک موی انسان است و دارای ۴۸ الکترود گرافنی است که هر کدام ۲۵ میکرومتر هستند. این شرکت درحال توسعه نوع دوم ایمپلنت است که به بافت مغز نفوذ می کند و می تواند تحریک الکتریکی دقیقی را انجام دهد.

1403/07/13
11:25:21
5.0 / 5
17
تگهای خبر: ایمنی , دانشگاه , شركت , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
دانلود عکس