راه اندازی افشین:

اولین دفتر هوشمند مالیاتی شرکت های دانش بنیان

اولین دفتر هوشمند مالیاتی شرکت های دانش بنیان

به گزارش دانلود عکس، معاون علمی رییس جمهور اظهار داشت: اولین دفتر مجازی و هوشمند مالیاتی شرکت های دانش بنیان با بهره بردن از هوش مصنوعی ایجاد می شود.



به گزارش دانلود عکس به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در نشست حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و سیدمحمدهادی سبحانیان، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور پیرامون راه کارهای هوشمندسازی نظام مالیاتی، توسعه دستیار هوش مصنوعی این سازمان و تسهیل پروسه دسترسی شرکتها به تسهیلات اعتبار مالیاتی قانون جهش تولید دانش بنیان، گفت و گو و تبادل نظر صورت پذیرفت.
نهضت هوشمندسازی حکمرانی با پشتیبانی از دستیار هوش مصنوعی دستگاه های اجرایی
معاون علمی رئیس جمهور، توسعه دستیار هوش مصنوعی دستگاه های اجرائی را در امتداد نهضت هوشمندسازی کشور با تمرکز بر تسهیل امور دولت برشمرد و اضافه کرد: به دستگاهها کمک می نماییم که با نقش آفرینی دانشگاه های برجسته و شرکت های دانش بنیان توانمند، با بهره مندی از دستیار هوش مصنوعی ویژه، ضمن تسریع و تسهیل فرآیندها، قدمهای روبه جلو و اثرگذار در حکمرانی هوشمند کشور بردارند.
افشین، اضافه کرد: تلاش می نماییم فرهنگ بهره مندی از فناوری هوش مصنوعی را ترویج دهیم و بازار این حوزه را تحریک نماییم و این کار را از دولت آغاز نموده ایم. اقتصاد هوش مصنوعی باید مبنی بر حمایت و پایه ریزی صحیح صورت بگیرد؛ بر همین اساس، از شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها حمایت می شودتا ثمره آن به خود دولت برسد.
افشین، با اشاره به اینکه اجرای طرح دستیار هوش مصنوعی در سازمان امور مالیاتی می تواند الگوی مناسبی جهت استفاده از فناوری برای خدمت رسانی مطلوب به مردم باشد، اضافه کرد: حجم بسیار بزرگ و فزاینده عددهای مالیاتی در کنار زمان بر بودن فرآیندها، می تواند زمینه ساز کندی و ایجاد نارضایتی های مختلفی شود، از طرف دیگر شناسایی مؤدیان جدید مالیاتی، امری ضروری برای امور مالیاتی کشور است که این مهم می تواند با کمک فناوری هوش مصنوعی، به صورت دقیق و جامع محقق شود.
با ارائه کلان داده های مالیاتی به ابزارهای هوش مصنوعی، می توان فرآیندهای مالیاتی را تسریع بخشید و میزان رضایت را افزایش داد. باتوجه به استقبال وزارت امور اقتصاد و دارایی از توسعه هوش مصنوعی و پشتیبانی از رسوخ فناوری ها و نوآوری ها به این حوزه، سازمان امور مالیاتی، بطور ویژه برای بهره مندی از دستیار هوش مصنوعی، هدفگذاری شد.
رییس بنیاد ملی نخبگان، با تکیه بر اینکه توسعه دستیار هوش مصنوعی در سازمان امور مالیاتی، مردم و دولت را منتفع خواهد کرد، اضافه کرد: این سازمان دو وجه دارد که یک سمت آن دولت می باشد که با حجم عظیم داده های مالیاتی، وظایف و پردازش های مرتبط، مؤدیان پرشمار مالیاتی و انبوهی از اعتراض ها سروکار دارد؛ بنابراین، استفاده از قابلیت های هوش مصنوعی برای تسهیل این فرآیندها، دسترسی بهتر به منایع در اختیار، افزایش راندمان، دقت و کیفیت کار در سمت دولت کارآمد خواهد بود. وجه دیگر این مساله طرف مردم است که با فرآیندهای عمدتا کند و زمان بر مواجهند و استفاده از ابزار هوش مصنوعی، در نهایت می تواند به افزایش میزان رضایت مندی جامعه مالیاتی منجر شود.
افشین، با اشاره به اینکه توسعه دستیار هوش مصنوعی در سازمان امور مالیاتی با همکاری شرکت های دانش بنیان و عملیاتی می شود، اضافه کرد: هم اکنون با همکاری ۱۲ دانشگاه توسعه دستیار هوش مصنوعی، پیش می رود که وزارت اقتصاد نیز جزو مخاطبان همین برنامه است، اما سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور مالیاتی را باتوجه به ظرفیت بالقوه، حجم و گستردگی کارشان جدا از وزارت اقتصاد تعریف کردیم و این دو سازمان، دستیار هوش مصنوعی ویژه خواهند داشت. باتوجه به اهمیت بالای سازمان امور مالیاتی سازمان برنامه و بودجه و اینکه اثرگذاری یا تعامل مستقیم با مردم دارند، باید با بهره گیری از داده ها، فرآیندهایشان تسهیل شود بدین سبب ماموریت توسعه دستیار هوش مصنوعی در این دو سازمان را با همکاری شرکت های دانش بنیان پیش می بریم.
وی با تکیه بر همکاری سازمان امور مالیاتی برای به اشتراک گذاری کلان داده بمنظور پیشرفت کارکرد دستیار هوش مصنوعی اظهار داشت: همکاری خوب سازمان امور مالیاتی در ارائه این داده ها کمک می نماید که سرریز خروجی ها در پیشرفت عملکردهای این سازمان تأثیر مثبت داشته باشد. اقدامات خوبی برای تامین زیرساخت های توسعه هوش مصنوعی انجام شده است تا الگوریتم ها روی یک پلت فرم بومی و امن سوار شوند، خوشبختانه تمام ساختارهای این پلتفرم، بومی شده است و کل پروسه پردازش داده و ارائه خروجی، در بستری امن و در داخل کشور اتفاق می افتد.
ایجاد دفتر تخصصی و هوشمند مالیاتی شرکت های دانش بنیان
به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، توسعه ابزارهای مبتنی بر تکنولوژی هوش مصنوعی در سازمان امور مالیاتی، از اقدامات سازنده ای است که می تواند مسایل مالیاتی شرکت های دانش بنیان را تسهیل کند؛ بر همین اساس، اولین دفتر مجازی و هوشمند مالیاتی شرکت های دانش بنیان با بهره بردن از هوش مصنوعی مبنی بر همکاریهای معاونت علمی، سازمان امور مالیاتی و شرکت های دانش بنیان ایجاد می شود که رسیدگی هوشمند و دقیق به درخواست های این دسته از مخاطبان سازمان امور مالیاتی را متناسب با قوانین زیست بوم فناوری و نوآوری محقق کند.
تحقق معافیت مالیاتی مطالعه و توسعه شرکت های دانش بنیان
معاون علمی رئیس جمهور با تکیه بر تعهد و پایبندی سازمان امور مالیاتی و معاونت علمی به اجرای معافیت مالیاتی مطالعه و توسعه شرکت های دانش بنیان، اظهار داشت: طی توافقی که میان سازمان امور مالیاتی و معاونت علمی ریاست جمهوری صورت گرفت، معاونت علمی و سازمان امور مالیاتی بر اجرای ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان مبتنی بر اختصاص حمایت اعتبار مالیاتی مطالعه و توسعه، متعهد شده اند و بر اجرای این قانون پایبند هستند.
وی اضافه کرد: از مشکلاتی که وجود داشت، این بود که شرکتها برای دریافت تسهیلات اعتبار مالیاتی، باید ابتدا مالیات را پرداخت می کردند و در انتظار می ماندند تا نتیجه بررسی ها و واجد شرایط بودن برای معافیت، به آنان اعلام گردد که خوشبختانه برمبنای توافق انجام شده میان سازمان امور مالیاتی و معاونت علمی، این مسأله نیز در پروسه اصلاح قرار گرفته است.


منبع:

1403/11/17
10:26:47
5.0 / 5
6
تگهای خبر: دانشگاه , شركت , فرهنگ , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
دانلود عکس