تولید تاریخ دانش بومی به دور از شتابزدگی و شعارزدگی ها

تولید تاریخ دانش بومی به دور از شتابزدگی و شعارزدگی ها

به گزارش دانلود عكس رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی اظهار داشت: رشته فلسفه تاریخ اولین گام جدی كارگروه برای برنامه طولانی مدت خود است كه می­ كوشد با تربیت گروهی برگزیده از نخبگان، ریل ­گذاری لازم برای تولید تاریخ دانش بومی را به دور از شتابزدگی ­ها و شعارزدگی ها انجام برساند.


به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، دکتر حداد عادل در جلسه یکصد و هشتادم شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه کتاب، نخستین ظهور عملی تحول در فضای دانشگاهی است و تصویب برنامه در شورا به تنهایی تحول محسوب نمی ­شود، اظهار داشت: درخواست ما از سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها(سمت)، این است که سرعت بیشتری به چاپ کتاب ­های شورای تحول در سازمان سمت داده شود.
او همینطور با اعلان اینکه تاریخ نگاری از علوم بسیار قدیمی است اظهار داشت: ما امروز در انقلاب اسلامی نیاز شدید به تاریخ نگاری انقلاب داریم اما متاسفانه دراین زمینه دستمان تهی است. حتی کتاب درخوری که با انضباط دانشگاهی ما تطبیق داشته که بتوان از آن برای تدریس در دانشگاه­ ها استفاده نمائیم وجود ندارد و در ارتباط با تاریخ انقلاب کم کار شده است.
رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی اظهار داشت: اعضای جلسه درباب لزوم تأسیس این رشته اتفاق نظر دارند اما لازم است مجالی ایجاد شود که تضارب آرا و افکار سر این برنامه صورت گیرد تا کار انسجام لازم را به دست آورد.
حداد در آخر اظهار داشت: یک جلسه هم اندیشی در محل دبیرخانه با حضور اعضای کارگروه و برخی از اساتید فلسفه و تاریخ و همین طور اساتید حوزه اجرا شود و بحث و بررسی لازم صورت گیرد تا از این تضارب آرا نتیجه بهتری حاصل شود.
در ادامه دکتر الویری رئیس کارگروه علوم تاریخی به ارائه گزارشی از بررسی سرفصل دوره دکتری فلسفه تاریخ پرداخت و اظهار داشت: رشته فلسفه تاریخ اولین گام جدی کارگروه برای برنامه طولانی مدت خود است که می­ کوشد با تربیت گروهی برگزیده از نخبگان، ریل ­گذاری لازم برای تولید تاریخ دانش بومی را بدور از شتابزدگی ­ها و شعارزدگی ها انجام برساند.
دکتر الویری اظهار داشت: هدف از راه اندازی این رشته تربیت دانش آموختگانی است با اندوخته ­ای در خور از معارف اسلامی و آشنایی تخصصی با دانش فلسفه علم تاریخ که توان فهم نظریه ­ها و یافته ­های علمی موجود و نقد آنها و آموزش یا پژوهش در زمینه دیدگاه­ های دین بنیاد در گستره سنت اسلامی را داشته باشند.
وی در مورد نحوه جذب دانشجو در رشته فلسفه علم تاریخ اظهار داشت: داوطلبان باید داری پایه ده حوزه و نیز مدرک سطح سه در یکی از رشته­ های در رابطه با تاریخ در موسسات و مراکز حوزوی یا کارشناسی ارشد در یکی از رشته­ های تاریخ از دانشگاه­ های کشور را داشته باشند.
حجت الاسلام و المسلمین الویری افزود: باتوجه به دشواری کار مقرر شد فعلاً ارائه این رشته در دانشگاه باقرالعلوم (ع) باشد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اعضای شورای تحول به اظهارنظر درباره کلیت دوره دکتری فلسفه تاریخ پرداختند که اهم آن به شرح ذیل است: غالب بودن ماهیت فلسفی رشته به وجه تاریخی آن، بین رشته ­ای بودن فلسفه تاریخ، ارائه این رشته در دانشگاه­ هایی که دپارتمان تاریخ و فلسفه دارند، عدم تمایز بین دو گرایش و قابل تلفیق بودن دو گرایش فلسفه نظری تاریخ و فلسفه علم تاریخ با همدیگر.
از دیگر پیشنهادات ارائه شده در این نشست می توان به برداشتن محدویت برای داوطلبان ورود به این رشته، تصویب رشته به صورت عام و انحصار نداشتن در دانشگاه باقرالعلوم، نقش داشتن اساتید فلسفه در تدوین اشاره نمود.
حاکم بودن نگاه غربی در دروس و ضرورت تصحیح آن، مشخص نمودن مبانی فلسفی و اجتماعی این برنامه، عدم نیاز به گرایش باتوجه به تازه تأسیس بودن این رشته، استناد به منابع انگلیسی و بسنده نکردن به منابع فارسی و از دیگر پیشنهادات ارائه شده بود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ادامه بررسی کلیات سرفصل دوره دکتری فلسفه تاریخ به جلسه آینده موکول شد.




منبع:

1399/04/01
00:12:22
5.0 / 5
2480
تگهای خبر: آموزش , دانشجو , دانشگاه , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
دانلود عکس