معاون آموزشی وزیر بهداشت:
ضرورتی ندارد اساتید پس از 30 سال به صورت استاد بازنشسته شوند
به گزارش دانلود عكس معاون آموزشی وزیر بهداشت با اعلان اینكه منطق بخشنامه ارتقاء اعضای هیات علمی ما از كشور فرانسه اقتباس شده است، اظهار داشت: ضرورتی ندارد اساتید پس از 30 تا 40 سال به صورت استاد بازنشسته شوند.
به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، دکتر علی اکبر حقدوست در جلسه ۱۳۳ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با بیان این مطلب که در سنجش اشکالات گرفتار ضعف و انحراف هستیم، اظهار داشت: بخشنامه ارتقا یکی از ابزارهای تشویقی است و ضرورتی ندارد که اساتید پس از ۳۰ تا ۴۰ سال خدمت در دانشگاه حتما به صورت استاد بازنشسته شوند.
وی با اعلان اینکه منطق بخشنامه ارتقاء که در دهه ۴۰ و ۵۰ از کشور فرانسه اقتباس شده، در دنیا فلسفه اش از بین رفته است، اظهار داشت: لزوم دارد مشخص شود دانشیار و استاد استاندارد باید چه شاخص هایی داشته باشد و شأن معلمی و صاحب نظر بودن برای ارتقاء سنجیده شود.
دکتر حقدوست با اشاره به تحصیل بیش از ۲۵۰ هزار دانشجو در حوزه علوم پزشکی، اظهار نمود: حدود ۶۷ دانشکده و دانشگاه با ۹۰ واحد غیردولتی در وزارت بهداشت فعال می باشند.
وی افزود: ۲۰۰ هزار دانشجو در مراکز غیردولتی و ۶۰ هزار دانشجوی غیردولتی تحصیل می کنند و همین طور حدود ۲۰ هزار هیأت علمی در بخش دولتی و دو هزار هیأت علمی در بخش غیردولتی فعالیت دارند، علاوه بر آن بیش از ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی، ۲۲ شبکه تحقیقاتی، ۹۰۸ شرکت دانش بنیان و ۱۸۰ انجمن علمی فعال در وزارت بهداشت فعالیت دارند.
وی به اجرای طرح تحول و محورهای مختلف کار برای دانشگاه های علوم پزشکی در سال های اخیر اشاره نمود و اظهار داشت: عواملی مانند پاسخگو بودن دانشگاه ها به جامعه، ورود کارهای غیر آکادمیک بعنوان ارزیابی عملکرد عدالت آموزشی و بومی گزینی مورد توجه قرار گرفته است.
معاون آموزشی وزیر بهداشت بیان کرد: درمورد اعتبار بخشی مؤسسات هم اقداماتی انجام شده است و ۲ بار رتبه بندی انجام شد و قرار بود اسفند ۹۸ سومین دوره کار اجرا شود که به سبب شیوع ویروس کرونا متوقف گردید که این کار را به زودی در دستور کار داریم.
دکتر حقدوست افزود: کل دانشگاه های علوم پزشکی به ۶۰۰ بیمارستان اعتبار بخشی شدند، علاوه بر آن برآورد نیروی انسانی تا ۱۰ سال آینده را داشتیم تا میزان نیاز به نیرو مشخص شود.
معاون آموزشی وزیر بهداشت درباره مرجعیت علمی مراکز علوم پزشکی و دانشگاه ها اظهار داشت: یکی از اقدامات انجام شده تعیین بیش از ۸۰ ماموریت در بعد حاکمیت نظام سلامت، عدالت در سلامت، بهداشت و تغذیه، عفونت تنفسی، بیماری های تنفسی، علوم پایه و بحث های دفاعی بوده است و بر طبق ظرفیت های موجود ماموریت ویژه ای در نظر گرفته شد.
دکتر حقدوست با اشاره به اینکه بحث های نظریه ثمرات قابل توجهی در حوزه علوم پزشکی داشته است، اظهار داشت: باتوجه به منطقه بندی کشور و ماموریت های در نظر گرفته شده شاهد اقدامات مؤثر این مناطق بودیم، بعنوان مثال کلان منطقه اول در حوزه داروهای گیاهی فعالیت دارد و نتایج بهادار ای کسب نمود.
وی افزود: یکی از ماموریت ها در منطقه دو موضوع کلینیک سلامت و مسائل ترافیکی است، منطقه سه در حوزه دندانپزشکی جامعه نگر و منطقه پنج در حوزه کلینیک پزشک خانواده فعالیت دارد و آثار مثبت آنرا شاهد بودیم.
دکتر حقدوست اضافه کرد: در منطقه آمایشی هشت مرکز ملی تکثیر و نگهداری حیوانات آزمایشگاهی در جهت تربیت نیروی متخصص و تولید منابع بومی در حوزه حیوانات آزمایشگاهی به راه افتاده است.
معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه کارهای مختلفی در بسته تحول نظام پزشکی داریم، تاکید کرد: باید همه عوامل دخیل در این بسته با هم پیش بروند و در این گزارش فقط ماموریت گرایی ارائه شد. اگر به مرجعیت برسیم، ولی در رتبه بندی اقدامات مناسب نداشته باشیم، به نتیجه مطلوب نمی رسیم.
دکتر حقدوست در مورد آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در کشور اظهار داشت: در شرایط فعلی اشراف خوبی در سطح کشور بر بیماری وجود دارد.
وی ادامه داد: در بعضی استانها میزان آلودگی ۳ تا ۴ برابر ماه گذشته است و بخش چشمگیری از این افزایش به سبب کم شدن حساسیت مردم به انجام کارهای مربوط به حفاظت شخصی و آزادسازی های در نظرگرفته شده است.
معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه خوزستان جزء استان های پر خطر است، اظهار داشت: در تمام شهرستان ها آلودگی افزایش داشته است و هیچ شهرستانی بدون آلودگی نیست.
دکتر حقدوست افزود: استان های بعدی از حیث شیوع بالای بیماری شامل آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، ایلام، بوشهر و بندرعباس است.
معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ایمنی اکتسابی بر اثر تزریق واکسن یا مبتلاشدن به بیماری حاصل می شود، اظهار داشت: واکسن حداقل یکسال ایمنی ایجاد می کند، اما باتوجه به شرایط فعلی باید مدیریت بیماری بدون واکسن باشد و استفاده از ماسک برای محافظت شخصی اهمیت بسیاری دارد.
برمبنای اعلام شورای عالی انقلاب فرهنگی، وی درباره انجام آزمایش های تشخیص کرونا اظهار داشت: روزانه ۵ تا ۶ میلیارد تومان هزینه برای انجام آزمایش می شود، هرچند که آزمایش تأثیر زیادی در روند کنترل ندارد.
منبع: دانلود عكس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب