وزیر علوم:
شرایط حاكم در دنیا نمی تواند خللی در تعاملات ایران و روسیه ایجاد كند
به گزارش دانلود عكس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، همكاریهای علمی و آموزشی دو كشور ایران و روسیه را پایدار توصیف كرد و اظهار داشت: شرایط حاكم در دنیا نمی تواند خللی در تعاملات و همكاریهای دو جانبه به خصوص تعاملات علمی ایجاد كند چون كه گسترش همكاری ها با فعالیت و همكاری محققان، اساتید و مسئولان دو كشور محقق خواهد شد.
به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، دکتر منصور غلامی امروز در پنجمین اجلاس روسای دانشگاه های برتر ایران و روسیه که در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه همکاریهای میان ایران و روسیه بخصوص همکاریهای علمی برای توسعه پایدار و رونق دانشی برای تولید محصولات علمی و دانشی در کشور و منطقه بسیار حائز اهمیت می باشد، اظهار داشت: طی سال های اخیر شاهد روابط علمی و تحقیقاتی خوبی در دو کشور بودیم و ظرفیت های خوبی برای افزایش این همکاری وجود دارد و شرایط حاکم در دنیا نمی تواند خللی در کمرنگ شدن تعاملات و همکاریهای دو جانبه ایجاد کند. ازاین رو افزایش همکاری ها با فعالیت و همکاری محققان، اساتید و مسئولان دو کشور محقق خواهد شد.
وزیر علوم تصریح کرد: امروزه ما در حال سپری کردن دوره همه گیری بیماری کرونا هستیم باآنکه با شیوع این ویروس و به تبع آن استفاده از فضای سایبری کاهش هزینه ها را به دنبال داشته اما بدون شک چالش های جدی را پیش روی دانشمندان و دانشگاهیان قرار داده است که باید به آنها توجه کرد.
دکتر غلامی تصریح کرد: در این دوره از انتشار کرونا ویروس با کاهش فعالیتهای میدانی، آزمایشگاهی و کارگاهی روبرو شده ایم که سبب شده در توسعه علوم کاربردی، مهندسی و فناوری چالش ایجاد شود. به نظر می آید با با کوچک شدن اقتصاد جهانی تولید و تبادل علم در دنیا هم تحت تأثیر روند نزولی قرار بگیرد.
به گفته وی، اگر صنایع مختلف علمی، گردشگر و رویداد های ورزشی مهم تحت تأثیر قرار می گیرند تبادل دانشجو هم تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و پروژه های مشترک، دوره های علمی مشترک، تبادل دانشجو، مقالات مشترک و دوره های مشترک تحصیلی با یک توقف رو به رو شده است هرچند نیازمند تلاش و برگردادندن به حالت عادی وجود دارد.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: در این دوره فرصت هایی به وجود آمده که باید برنامه ریزی نماییم چه فعالیتی انجام دهیم و به کجا خواهیم رفت. حالا فرصتی به وجود امده تا از زیر ساخت های موجود و ساماندهی کشورهای منطقه در حوزه علم و فناوری برای دوره پسا کرونا بیشتر باندیشیم و حرکت منطقی و با شتاب خوبی داشته باشیم.
دکتر غلامی در مورد راهکارهای افزایش همکاری دو کشور ایران و روسیه و در نهایت شتاب علمی در شرایط کنونی هم تصریح کرد: دسترسی آزاد اعضا هیات علمی و محققان منطقه به دانش تولید شده در هر یک از کشورها، تدوین اطلاعات و دسترسی ساده به آن در سطح منطقه و بین الملل، اعتبار دهی به مدارک دانشگاه های همکار و ایجاد پروتکل های مربوط، توسعه همکاریهای دو جانبه و چند جانبه از راه فضای سایبری، انتقال تجارب مدیریتی و انتقال راهکارهای توسعه اقتصاد دانشگاهی می تواند بستر هایی را برای جهش و توسعه همکاری فراهم آورد.
منبع: دانلود عكس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب