قائم مقام وزیر علوم اعلام كرد

واگذاری تصمیمات كلان آموزش عالی به شوراهای استانی

واگذاری تصمیمات كلان آموزش عالی به شوراهای استانی

به گزارش دانلود عكس قائم مقام وزیر علوم از برنامه وزارت علوم برای واگذاری تصمیمات كلان آموزش عالی به شوراهای استانی دانشگاه ها اطلاع داد و اظهار داشت: ما در ستاد وزارت علوم برای اجرای برنامه های خود با فشارهای بیرونی و درونی مواجه هستیم اما باید این فشارها با فرهنگسازی، گفتگو و تعامل رفع گردد.


به گزارش دانلود عکس به نقل از ایسنا، دکتر عبدالرضا باقری در نشست روسای دانشگاه های معین که به صورت مجازی در وزارت علوم برگزار گردید با تکیه بر اینکه وزیر علوم خواهان پیگیری و رسیدگی به سلامت اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه ها از روسای این مراکز شده است اظهار داشت: بر مبنای نامه ای که وزیر علوم به روسای دانشگاه ها ابلاغ نموده است تاکید می شود که این مجموعه ها در تأمین سلامت اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه ها جدیت بیشتری داشته باشند و در صورتی که نیاز هست با پوشش بیمه های تکمیلی و همکاری با دانشگاه های علوم پزشکی تلاش بیشتری برای حفظ سلامت دانشگاهیان صورت بگیرد.
ایشان در ادامه خاطرنشان کرد: ما امروز آموزش عالی به نسبت با گذشته رشد و توسعه قابل توجهی پیدا کرده است و در همه استان های ما به اقتضای شرایط امکان دارد تفاوت هایی بین دانشگاه ها وجود داشته باشد اما امروزه در همه استان ها آموزش عالی از یک قوت و توان نسبتا خوبی برخوردار می باشد. از سوی دیگر وزارت علوم به لحاظ جایگاه قانونی و حقوقی خود دنبال این است که بیشتر به سیاست گذاری و نظارت و ارزیابی مراکز بپردازد.
قائم مقام وزیر علوم همینطور تصریح کرد: وزارت علوم تلاش دارد از وضعیت فعلی که همه کارها را در ستاد انجام می دهد شامل صدور رشته ها، گسترش واحدها و... باید خارج بشود و بیشتر به نقش اصلی یعنی سیاستگذاری و نظارت ارزیابی است بپردازد. بر این مبنا در دوره باقیمانده از دولت باید از فرصت استفاده نماییم و به اهمیت و نقش جایگاه های استانی دانشگاه ها تاکید نماییم تا در باقیمانده دولت این امر تثبیت شود تا بتوانیم اثرگذاری بیشتر شورای استانی در تصمیم گیری های کلان آموزشی داشته باشیم.
دکتر باقری تصریح کرد: در آیین نامه ای که به تازگی تصویب شده انواع اختیارات زیادی را که می شود به دانشگاه های استانی واگذار کرد را تنظیم کردیم و نهایتا ما به این جمع بندی رسیدیم که اختیارات از آیین نامه خارج و به شورای مرکزی وارد شود تا تصمیمات پخته تری گرفته شود و این امر با حضور روسای دانشگاه ها خواهد افتاد. ازاین رو کارکرد مهم شورای استانی دانشگاه ها تصمیم گیری ها و تصمیم سازی های کلان آموزش عالی در سطح استانی است.
وی افزود: شورای استانی دانشگاه ها اختیاراتی را در همه حوزه های آموزش عالی خواهد داشت و این اختیارات در شورای مرکزی بررسی و محول خواهد شد. در واقع شورا باید اختیارات اجرایی را داشته باشند اما این اختیارات باید با رعایت اختیارات قانونی دانشگاه ها باشد. در عین حال باید تمهیداتی داشته باشیم که چگونه می توانیم با ظرافت اختیاراتی که شورا دارد و در سطح استانی تصمیم می گیرد را اجرایی نماییم.
قائم مقام وزیر علوم تصریح کرد: بزودی دبیرخانه شورای مرکزی دانشگاه ها تشکیل خواهد شد. تلاش ما این است که بتوانیم در باقیمانده دولت این شورا را تثبیت نماییم. ازاین رو نباید تشکیل این شورا را به اجرای طرح ساماندهی آموزش عالی منحصر نماییم.
دکتر باقری تصریح کرد: نقش دانشگاه های معین در تشکیل شورای استانی دانشگاه ها بسیار اهمیت دارد و آنها بعنوان نماینده عالی وزارت علوم در استان خواهند بود و ما این مورد را به استانداران ابلاغ خواهیم کرد تا توجه خاصی به جایگاه دانشگاه های معین صورت بگیرد. ضمن اینکه در مورد ساماندهی مراکز آموزش عالی هم ما هماهنگی هایی را با ستاد ائمه جمعه کردیم و انتظار می رود این ستاد و نماینده ولی فقیه در استان ها و... همراهی بیشتری در این مورد داشته باشند. علاوه بر آن نامه ای هم به رئیس مجلس ارسال شده است، باآنکه امکان دارد در قدرت او نباشد که تمامی دانشگاه ها را در مورد این مورد همراه کند اما ما به حساب تکلیف قانونی این مورد را اطلاع رسانی کردیم و انتظار می رود نمایندگان در پیشبرد سیاست های مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی همراهی کند.
قائم مقام وزیر علوم همینطور در نامه ای که به وزیر کشور نوشتیم امیدواریم همراهی هایی هم از جانب استانداران و فرمانداران برای اجرای طرح ساماندهی آموزش عالی داشته باشند. باآنکه هر چه ما تلاش نماییم باز نیازمند فرهنگسازی برای اجرای طرح فوق هستیم. چون که آموزش عالی به نحو گسترده ای در بعضی از شهرستان ها واستان ها توسعه پیدا کرده است که باید این طرح ساماندهی اجرایی شود. در استان های بزرگ ما نظیر خراسان، آذربایجان و فارس امکان دارد مداخلات زیادی در اجرای طرح نباشد اما این مداخلات در سایر استان ها طبیعتا وجود دارد و نیازمند انجام فعالیتهای فرهنگی برای اجرای طرح است.
دکتر باقری اضافه کرد: طی چند سال قبل اتفاقات خوبی در وزارت علوم افتاده است مثلا همکاران هیات علمی ما برای دریافت مجوز یک نشریه یا مجله علمی باید صدها مکاتبه و یا نامه با ستاد وزارت علوم انجام می دادند اما هم اکنون اختیاراتی که در حوزه نشریات واگذار شد سبب شد هم کاغذ بازی از بروکراسی حذف شود و هم اینکه اساتید راحتتر برنامه های خویش را پیگیری کنند. ضمن اینکه در حوزه دریافت مجوز راه اندازی پژوهشکده ها هم این اختیارات به دانشگاه ها داده شد. ازاین رو این اقدامات مهم در ستاد وزارت علوم داده شده است اما باید تلاش نماییم اشکالات هم رفع گردد.
وی تصریح کرد: ما در ستاد وزارت علوم هم با فشارهای بیرونی مواجه هستیم و هم اینکه با بدنه کارشناسی وزارتخانه این فشارها را داریم که امکان دارد به رویه های گذشته عادت دارند. همانطور که روسای دانشگاه ها در بدنه دانشگاه ها با مشکلاتی مواجهند ما هم در ستاد وزارت این مشکلات را داریم و طبیعی است رویه هایی که اقتضای آموزش عالی 20 سال پیش بوده هنوز افراد مایل به ادامه این رویه ها باشند. بنابراین باید همه کمک نماییم تا گفتگو و صحبت و رایزنی هم دنبال نوآوری و واگذاری بیشتر اختیارات باشیم و هم برنامه های خویش را پیگیری نماییم. همانطور که دانشگاه ها هم باید به مسائل کلان دانشگاه ها بپردازندو اختیاراتی را به دانشگاه ها محول کنند. ازاین رو آموزش عالی امروز با آموزش عالی 20 سال پیش قابل قیاس نیست.




منبع:

1399/09/04
11:50:48
5.0 / 5
1707
تگهای خبر: آموزش , بازی , بیمه , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
دانلود عکس